Gentis
Gentis
Home

JobsMissionsMediaUse cases
You can reach us anytime via
hello@gentis.com

Vacancies

Find your dream job

Customs Compliance Manager

04/06/2024
PermanentBelgiëHybrid
Copied to clipboard
Job description
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en het geven van douanetrainingen, evenals het opstellen en onderhouden van procedures met betrekking tot douane en accijnzen.
 • Fungeren als eerste aanspreekpunt voor douanevragen die niet door onze operationele douanemedewerkers kunnen worden beantwoord.
 • Actief bijdragen aan de implementatie van douaneoplossingen voor nieuwe klanten en het verlenen van projectmatige ondersteuning voor douaneactiviteiten en processen.
 • Ondersteuning bieden bij verzoeken om rectificatie, teruggave of bijbetaling, en het afhandelen van bezwaar- en beroepsprocedures indien nodig.
 • Het proactief identificeren en implementeren van verbeteringen binnen onze douaneactiviteiten om efficiëntie en naleving te waarborgen.
 • Het uitvoeren van audits, zowel intern als extern, volgens de richtlijnen van ons managementteam voor de Benelux. Deze audits worden vaak uitgevoerd op verschillende locaties binnen ons netwerk.
Profile description
 • Afgeronde opleidingen op het gebied van Douane, bijvoorbeeld via Portilog of UA.
 • Aantoonbare ervaring met Compliance is een absolute vereiste.
 • Kennis van douaneaangiftesoftware, zoals bijvoorbeeld Streamliner.
 • Ervaring met het aanvragen van douanevergunningen en bekendheid met AEO-procedures.
 • Ruime ervaring met het uitvoeren van douane-audits en het rapporteren hierover.
 • Gedegen ervaring met het afhandelen van douanezaken en het onderhouden van contacten met de Douane.
 • Kennis van bonded warehousing is een plus.
Job location
We are looking to fill 1 positions.
Copied to clipboard

Similar jobs

Supply Chain & Procurement
15/07/2024

Operations Manager Pharmaceuticals

Vandaag zoeken we voor ons departement een Operations Manager voor de Pharmaceuticals.Jouw verantwoordelijkheden zijn:Als Operations Manager bij een groothandelaar-verdeler van farmaceutische producten in België ben je verantwoordelijk voor alle operationele day-to-day activiteiten van de business unit te Brugge.  Je vertaalt de strategie van de groep naar een feilloze operationele werking van jouw business unit, met efficiëntie, klantgerichtheid, kostenbewustzijn, kwaliteit én veiligheid als uitgangspunten.Je bent verantwoordelijk voor de integrale goederenstroom en plant en organiseert alle betrokken activiteiten, van receptie en magazijnwerking tot expeditie. Zo zorg je ervoor dat bestellingen tijdig en correct wordt klaargemaakt en op vlekkeloze wijze worden uitgeleverd aan onze klant.Je hanteert duidelijke KPI’s om de operationele performantie van jouw business unit te monitoren, en neemt concrete acties om deze te optimaliseren.Je maakt deel uit van de Supply Chain Community, denkt mee na over verbeterprojecten (orderpicking via scanning, nieuwe warehouse lay-outs, logischere leverrondes, Warehouse Management Systeem, …) en implementeert deze ook in jouw business unit.Je coacht en inspireert een 80-tal medewerkers, samen met hun verantwoordelijken. Je werkt bovendien in tandem met de Business Unit Director en vormt een brug tussen het centrale Operations departement en jouw business unit.  Je rapporteert aan de Business Unit Director van onze business unit.  Sounds good? Lees dan zeker verder! 

PermanentBelgiumOn site

The perfect match is only one step away.

Send us your CV directly and we will put you in touch with one of our specialised recruiter who will guide you in the search of your dream job!

Phone number
Phone
Candidates

Testimonials

Join our vibrant community of professionals and discover your potential to make a difference in the world.

Stay up to date with our latest news!